Stumpferturm

Hoogteprofiel beklimming Stumpferturm
Bernkastel-Kues

Statistieken

Lengte

12.5 km

Hoogteverschil

441 m

Hoogte top

575 m

Gemiddelde stijging

3.5 %

Maximale stijging

7.5 %

Aan de rand van Bernkastel-Kues, een toeristisch stadje langs de Moezel, begint de klim naar de Stumpferturm. Om de voet te bereiken, moet je door de drukke winkelstraatjes van het dorp, of door een donkere autotunnel. Wij kozen voor de winkelstraatjes. 

Het zigzaggen tussen de toeristen is echter wel de moeite waard. Het blijkt een hele mooie klim te zijn. Het stijgt vrij regelmatig, vaak niet meer dan 4 a 5% en de haarspeldbochten geven je het gevoel dat je in het hooggebergte fietst. 

Vlak voor de toren kom je op een rotonde waar je de Hunsrückhochstrasse opdraait. Dit is een hele drukke weg en een enorm contrast met mooie rustige weg waar je eerder nog fietste. Gelukkig duurt het niet lang, want een paar honderd meter verder bereik je de Stumpferturm. Ooit stond hier een complete burcht, maar nu nog slechts een toren. Die toren is in ieder geval een handige markering als top van van de berg.

Heuvels in de omgeving van de Stumpferturm

In buurt van deze klim vind je de Erbeskopf, het hoogste punt van de Hunsrück. Meer beklimmingen vind je in het overzicht heuvels op de Hunsruck.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie