Eyserweg

Statistieken

Lengte

2.0 km

Hoogteverschil

82 m

Hoogte top

252 m

Gemiddelde stijging

4.1 %

Maximale stijging

7.5 %

De Eyserweg brengt je in 2 kilometer van Eys naar het dorpje Trintelen. Voor Nederlandse begrippen is dit dus een vrij lange beklimming. Toch is het geen zware beklimming: de klim is vrij regelmatig en wordt nergens echt steil.
De Eyserweg start in hetzelfde dorp als de veel zwaardere Eyserbosweg. Deze begint namelijk een straatje westelijker. Wil je via op een eenvoudige manier naar het noorden van Limburg fietsen, dan is de Eyserweg een prima alternatief.
Je begint de helling tussen de huizen van Eys, maar deze laat je al snel achter je. Je komt de in de open velden waar je aan de linkerkant een mooi uitzicht op het dal hebt. Na twee kilometer klimmen bereik je Trintelen waar je op een klein pleintje met driesprong uitkomt. Ga je rechtdoor, dan bereik je Mingersborg. Sla je rechtsaf, dan daal je af in de richting van Simpelveld.

Hellingen in de buurt van de Eyserweg

Zeer bekend uit onder andere de Amstel Gold Race is de Eyserbosweg. Deze helling begint eveneens in Eys.Meer leuke klimmetjes vind je in het overzicht heuvels in Zuid-Limburg.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie