Eyserbosweg

Statistieken

Lengte

1.0 km

Hoogteverschil

85 m

Hoogte top

193 m

Gemiddelde stijging

8.5 %

Maximale stijging

14.5 %

De Eyserbosweg is een van de zwaarste hellingen in het zuiden van Limburg en is bekend uit de Amstel Gold Race. Je kan de top al van verre zien liggen, omdat hier een zendmast staat. Deze helling start midden in het dorpje Eys. Verschillende cafe’s nodigen je uit voor een pauze, maar voor de klim over de Eyserbosweg neem je de afslag die ten westen van de minder zware Eyserweg ligt. De weg begint direct langzaam te stijgen zodra je Eys uitfietst.
Al snel laat je de huizen achter je en gaat het landschap over in weilanden. Ondertussen wordt de weg steeds steiler. Het zwaarste stuk kom je tegen zodra je het bos in fietst en de weg iets naar links afbuigt. Hier moet je nog even volhouden, na dit hele steile stuk vlakt de weg af en fiets je naar de top van de Eyserbosweg. Op de top van de Eyserbosweg is het vaak een drukte van belang. De helling is erg populair bij wielertoeristen en door de zwaarte van de helling vallen groepen fietsers uiteen. Na een hergroepering kan je de route vervolgen met bijvoorbeeld de snelle afdaling naar Elkenrade.

Hellingen in de buurt van de Eyserbosweg

Uiteraard zijn er in de buurt nog vele andere beklimmingen in de buurt. Zo wordt de Eyserbosweg vaak voorafgegaan door de Kruisberg. Mocht je in Eys staan en toch een lichtere beklimming willen, dan is de Eyserweg ook een goed alternatief. Meer interessante beklimmingen vind je op de overzichtpagina hellingen in Zuid-Limburg.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie