Gemmenicherweg

Statistieken

Lengte

1.7 km

Hoogteverschil

87 m

Hoogte top

321 m

Gemiddelde stijging

5.1 %

Maximale stijging

10.8 %

Het drielandenpunt kan je zowel vanuit Nederland, België als Duitsland bereiken. De Duitse zijde begint in de buitenwijken van Aachen en het is even zoeken naar de juiste weg. In aachen staan wel fietsbordjes naar het drielandenpunt, maar deze ontbreken dan even later weer op essentiële punten.
Voor het eerste deel van de klim heb je twee opties. De dreilanderweg of die gemmenicherweg, die even later over gaat in de dreilanders weg. Wij kozen voor de laatste optie. Je laat de bebouwing van aachen dan snel achter je en komt in de rustige heuvels terecht.
Het is hier mooi, maar het stijgt wel behoorlijk. Aan de linkerkant heb je steeds zicht op een toeren. Deze is makkelijk te verwarren met de toren die op het drielandenpunt staat, maar het is echt een andere. Op driekwart van de klim gaat de weg over in een voetgangerspad. Fietsers worden hier gedoogd, maar het is hier wel onverhard. Op een mooie dag lopen hier ook veel toeristen, dus je moet geen haast hebben. Dan fiets je het bos uit en staat je ineens bij de toren van het drielandenpunt. Doel bereikt.

Hellingen in de omgeving van de Gemmenicherweg

Vlakbij vind je de Vaalserberg-Drielandenpunt de Schutterweg en de Wolfhaag. Meer beklimmingen vind je in het overzicht heuvels in Zuid-Limburg.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie