Hulsbergweg

Statistieken

Lengte

1.0 km

Hoogteverschil

75 m

Hoogte top

226 m

Gemiddelde stijging

7.5 %

Maximale stijging

11.1 %

Vanuit Simpelveld naar Huls kun je enkel komen door een flink stuk te klimmen. De bekendste route is waarschijnlijk via de Sint Remigiusstraat, ook wel de ‘Oude Huls’ genoemd. Een pittige beklimming, maar ook vrij druk.

Wie vanuit het centrum van Simpelveld op de rotonde de afslag neemt richting de Sint Remigiusstraat heeft een tweede optie. Sla vrijwel direct rechtsaf naar de Grachtstraat voor een alternatieve beklimming naar Huls die veel rustiger is, maar niet minder zwaar. In een kleine kilometer gaan we ruim 75 meter omhoog.  Aan het begin laat de klim je nog even wennen aan het omhoog fietsen. Derhalve zijn de eerste 150 meter goed te doen. Hier zitten we nog tussen de huizen. Daarna, we rijden inmiddels op de Hulsbergweg, heeft het stijgingspercentage zijn sweet spot gevonden en blijft het zo rond de 10% tot de top.

De weg is zo’n typische Limburgse holleweg en heel rustig. Aan de linkerkant zie je boven je de tuinen van de bewoners en rechts zie je eigenlijk enkel struiken. Voor je kijken maar weer en ploeteren. Naarmate je vordert vallen de huizen weg en is er links een meer open weide. Een gezin zit te lunchen op een bankje maar er is niet genoeg adem om te groeten. Dan krijg je een T-splitsing in het oog. Hier kom je uit op de Sint Remigiusstraat voor het laatste stuk. Makkelijker wordt het niet, maar wellicht wel bekend terrein. Nog een kleine 200 meter en je bent boven. Eigenlijk is dit een veel leukere zijde van de klim!

Hellingen in de omgeving van de Hulsbergweg

In de buurt van deze helling vind je de Oude Huls, Molsberg en Schanternelsweg. Meer hellingen vind je in het overzicht heuvels in Zuid-Limburg.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie