Keutenberg

Statistieken

Lengte

1.5 km

Hoogteverschil

82 m

Hoogte top

210 m

Gemiddelde stijging

5.5 %

Maximale stijging

16.2 %

De Keutenberg begint in het dorp Schin op Geul  staat bekend als de steilste helling van Nederland. Na een korte bocht waar een bord je waarschuwt voor stijgingspercentages tot 22%, begint deze klim gelijk goed. Die 22% is misschien afschrikwekkend, maar lang duurt dat niet. Wij hebben dit percentage op de Keutenberg nog nooit op onze kilometer gezien, wellicht is dit gemeten op een kort stukje in de binnenbocht.
De honderden meters die volgen moeten daarentegen niet onderschat worden. Je ziet de huizen van het gehucht Keutenberg al liggen, maar de weg ernaar toe stijgt steeds met 15 a 16%. Erg zwaar, maar misschien zie je nog kans om even naar rechts te kijken: je hebt een mooi uitzicht op de vallei.

Plateau

Na dit steile stuk bereik je de huizen van Keutenberg. De helling vlakt hier af, maar je bent nog niet helemaal boven. Er volgt nog een stuk door open vlakte waar de weg licht door blijft stijgen. Op zich niet zo moeilijk, maar het kan hier behoorlijk waaien. Na het eerste hele steile stuk kan het daardoor toch lastig zijn om hier nog goed door te fietsen. Fiets door totdat je op een driesprong bent, hier heb je de top van de Keutenberg dan echt bereikt.

Hellingen in de buurt van de Keutenberg

Als je Schin op Geul aan de noordzijde van het dorp verlaat, kan je langs het station de Vinkenbergstraat opfietsen. Ook Valkenburg is niet ver weg, waar je natuurlijk de bekende Cauberg kunt beklimmen. Andere leuke hellingen in Zuid-Limburg vind op onze overzichtspagina.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie