La Planche des Belles Filles

Statistieken

Lengte

6.2 km

Hoogteverschil

484 m

Hoogte top

1030 m

Gemiddelde stijging

7.8 %

Maximale stijging

17.1 %

Iets ten noorden van Plancher-les-Mines vind je een afslag naar de D16E. Een rustig weggetje dat je naar La Planche des Belles Filles brengt. Hoewel deze berg een mooie naam heeft, is het een hele zware klim.
Met een lengte van ruim 6 kilometer waarin een kleine 500 hoogtemeters afgelegd moeten worden, is dit een klim met een gemiddelde stijging van 8%. Vlak voor je de top bereikt vind je nog een paar honderd bijna vlakke meters en daar moet natuurlijk voor gecompenseerd worden.
Met name het laatste stukje van de Planche des belles Filles is erg zwaar, dus het is aan te raden nog een beetje energie over te houden. Dat is alleen niet zo eenvoudig, al in de eerste kilometer stijgt het op sommige stukken wel 15%. De rest van de klim is nogal onregelmatig, maar dat biedt ook mogelijkheden om soms een heel klein beetje bij te komen.
Vlak voor de top kom je een grote parkeerplaats tegen waar het vrij vlak is. Hier kan je even op adem komen en je voorbereiden op de laatste 200 hele steile meters tot wel 22%. Heb je dit extreem steile stuk overbrugt, dan kan je de Planche des belles Filles aan je palmares toevoegen.

Bergen in de omgeving van de La Planche des Belles Filles

Vlakbij vind je de Ballon de Servance en de Ballon d’Alsace. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Vogezen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie