Lac d’Estaing

Statistieken

Lengte

10.5 km

Hoogteverschil

509 m

Hoogte top

1163 m

Gemiddelde stijging

4.9 %

Maximale stijging

9.6 %

Het Lac d’Estaing is een schilderachtig meer gelegen in de vallei van Arrens. Vanuit Argelès-Gazost begint het met 3 kilometer stevig klimmen naar Arras-en-Lavedan over de D918. Deze kilometers overlappen met de eerste, soms drukke, kilometers van de Col du Soulor. In Arras-en-Lavedan sla je linksaf en wordt het gelijk heel rustig. 

De rest van de klim naar het Lac d’Estaing is vrij gemakkelijk, op een zeer steile strook van 300 meter na waar het tot 14% helt. Dat is even aanpoten. Landschappelijk is dit niet de meest interessante klim die je kunt kiezen. De weg wordt vrijwel continu omgeven door bomen en er is nauwelijks uitzicht. Campings zijn er echter voldoende, al lijken hier nauwelijks mensen te verblijven. 

Na het dorp Estaing wordt de klim heel onregelmatig. Er volgen korte stroken van 8 a 9%, gevolgd door vrijwel vlakke stukken. Uiteindelijk kom je bij het spiegelgladde meer, omzoomd door hoge bergtoppen en dat maakt deze klim toch de moeite waard. Naast wielrenners en wandelaars kunnen hier kuddes koeien rondlopen. Zij gaan hun eigen gang, zonder zich iets van de activiteit om zich heen aan te trekken en dat kan weer tot vermakelijke situaties leiden.

Bergen in de omgeving van het Lac d’Estaing

In de buurt van deze klim vind je verschillende bekende cols zoals de Col du Soulor, Col d’Aubisque en de Col du Tourmalet. Meer mooie beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Pyreneeën.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie