Les Deux Alpes

Statistieken

Lengte

8.8 km

Hoogteverschil

598 m

Hoogte top

1643 m

Gemiddelde stijging

6.8 %

Maximale stijging

9.7 %

Met een lengte van ‘slechts’ 9 kilometer en 600 te overbruggen hoogtemeters, is Les Deux Alpes één van de eenvoudigere beklimmingen in de Franse Alpen. Ideaal als opwarmer of eerste kennismaking met het hooggebergte. Afgezien van een korte afdaling, is dit verder een vrij regelmatige klim.
Om Les Deux Alpes te beklimmen volg je de D213 vanaf het stuwmeer Lac du Chambon. Via enkele haarspeldbochten kom je al snel in het dorpje Mont-de-Lans. Zodra je dit dorp uitfietst, volgt er een stuk waar de weg licht daalt. Je rijdt nu verder naar het dorp Bons. Na Bons volgen nog enkele haarspelden en dan fiets je het skidorp Les Deux Alpes binnen.
Zelfs in de zomermaanden is het hier een drukte van belang. De vele skiliften brengen mensen naar de hogergelegen gebieden waar je zelfs in de zomer kan skiën.  Ook voor de liefhebbers van downhill fietsen is hier genoeg te beleven.

Beklimmingen in de buurt van Les Deux Alpes

Andere beklimmingen in de Franse Alpen vind je op de overzichtspagina. Les Deux Alpes wordt vaak in één adem genoemd met Alpe d’Huez: de startpunten van beide beklimmingen liggen redelijk dicht bij elkaar. Daarnaast is er een alternatieve route om Les Deux Alpes te bereiken. Hiervoor moet je de D1091 volgen en een aantal kilometer voor het Lac du Chambon al afslaan. Je komt dan in Bons uit, op enkele kilometers van de top van Les Deux Alpes.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie