Nachtigall (west)

Statistieken

Lengte

4.2 km

Hoogteverschil

164 m

Hoogte top

361 m

Gemiddelde stijging

3.9 %

Maximale stijging

7.3 %

Aan het einde van een lange fietsdag is de klim naar restaurant Nachtigall er eentje die er nog wel bij kan. Deze westelijke zijde start in Lichtental en loopt het eerste stuk door het dorpje vals plat omhoog. Het stelt nog niet zoveel voor. We worden af en toe ingehaald door de bus die dan even later weer voor onze neus stilstaat. We zwenken eromheen en worden een halve minuut later weer ingehaald. Dit stopt als we het dorp uitrijden, dan zijn er geen bushaltes meer om de paar honderd meter. Rechts van ons stroomt een beekje, de Oosbach. Het asfalt is niet zo goed, maar het is hier nog niet steil dus dat is niet erg. 

Een stukje verderop, bij Waldhotel Forellenhof is de afslag naar de Rote Lache. Bij het zien van het hotel vraag je je toch af of die forellen hier in het beekje gevangen worden of van elders worden gehaald. We blijven dus op de L78 en die gaat hier een echte klim worden. Een lange rechte strook helt zo’n 4%, het is nog zo’n 2 kilometer tot de top. De beek loopt nu links van de weg en heeft een nieuwe naam gekregen: de Müllenbächel, een hele mond vol. 

Aan het einde van het rechte stuk wordt het leuk. Een lange bocht draait naar links. Dan volgt een stoplicht vanwege iets wat op werkzaamheden lijkt. Kan ik er niet gewoon langs schiet door mijn hoofd, gevolgd door de gedachte om nu eens niet de asociale buitenlandse wielrenner te spelen maar gewoon even geduldig te zijn. Er komt niks aan, maar toch, even wachten maar. Er stopt een motor naast me. Gaat een beetje voor me staan. Ja joh, jij trekt toch een stuk sneller op dus ga maar lekker. Eindelijk wordt het groen. Het is nog een kilometer tot boven. Langs de werkzaamheden door de haarspeldbocht rijd ik verder omhoog. Bomen en gras, zowel links als rechts. Ik rijd rustig verder tot ik het nu bekende restaurant Nachtigall in zicht krijg. Eerst nog een parkeerplaats op rechts, dan kom ik aan op de top.

Je kunt hier rechtdoor naar Schloss Eberstein, maar je kunt ook prima afdalen naar Gernsbach. 

Bergen in de omgeving van Nachtigall

In de buurt vind je de noord-westzijde van de Rote Lache, de klim naar Sand en de Hundseck. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in het Zwarte Woud.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie