Rue de Belvaux

Statistieken

Lengte

1.6 km

Hoogteverschil

74 m

Hoogte top

264 m

Gemiddelde stijging

4.6 %

Maximale stijging

9.2 %

De Rue de Belvaux begint (hoe kan het ook anders) in het dorpje Belvaux. We rijden richting de camping en het stroompje de Lesse (ook bekend van de grotten van Han, waar dit beekje volledig in de grot verdwijnt om er aan de andere kant weer uit te komen) klatert vrolijk naast ons. Na de camping slaan we af en komen we echt op de Rue de Belvaux, een smal, goed geasfalteerd en lekker lopend weggetje. Je beseft hier nog niet dat er een aardige klim aankomt. Hoewel, ‘aardig’, dat klinkt net alsof het een flinke Ardennenklim wordt. Dat is het niet, maar het wordt, verder omhoog, toch even pittig met stijgingspercentages tot 9%.

Het weggetje blijft zich wegsteken tussen de bomen tot je bijna boven bent. Dan kom je op een open plateau waar je een mooi uitzicht hebt op de weilanden in de omtrek. Stop even om rond te kijken, misschien cirkelt er wel een roofvogel op de thermiek.

Hellingen in de buurt van de Rue de Belvaux

Vlakbij Belvaux vind je de klim vanuit Lomprez, de Mur de Froidlieu en de zware klim naar het Cheval de Bois. Meer beklimmingen vind je in het overzicht heuvels in de Belgische Ardennen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie