Torri di Fraele

Statistieken

Lengte

8.4 km

Hoogteverschil

590 m

Hoogte top

1905 m

Gemiddelde stijging

7.0 %

Maximale stijging

11.4 %

De Torri di Fraele is één van de minder bekende bergen die je vanuit Bormio kunt beklimmen. Hoewel dit geen zware klim is, is het wel een hele mooie. Omdat de weg doodloopt op de top bij het stuwmeer van Cancano, heb je geen last van doorgaand verkeer en is het erg rustig.
De klim naar de Torri di Fraele is vrij regelmatig. Het stijgt continu zo’n 6 a 7%, met af en toe een uitschieter naar de 10%.
Na enkele kilometers komt er een steile rotswand met bovenop twee torens in zicht. De vele haarspeldbochten liggen hier netjes tegenaan geplakt en hebben wel iets weg van de korte haarspeldbochtjes van de klim naar het klooster van Montvernier in de Franse Alpen. Ook hier volgen de bochten elkaar snel op. Dat is erg leuk fietsen want steeds zie je het dal vanuit een andere hoek. De twee torens bovenop zie je ook continue als richtpunt. Op het asfalt staat de ultimo kilometre gemarkeerd. Dit blijkt echter niet helemaal te kloppen. Na deze kilometer moet je nog twee tunneltjes door, maar dan heb je de Torri di Fraele bereikt. Vanaf de torens heb je een perfect uitzicht op de spaghetti van bochten die je net gefietst hebt.

Bergen in de omgeving van de Torri di Fraele

Vlakbij vind je de Passo Stelvio en de Passo Gavia. Meer mooie beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Italiaanse alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie