Tenerife


Beschrijving regio Tenerife

Hoewel Tenerife een schitterende bestemming is voor een strandvakantie, is het ook ideaal voor een fietsvakantie. Niet voor niets kiezen wielerprofs Tenerife regelmatig als locatie voor een trainingsperiode in de winter.

Door de ligging van de Teide, het hoogste punt van Tenerife (3718 m), midden op het eiland, varieert het klimaat tussen het noorden en zuiden van het eiland. Waar het zuiden droog, kaal en warm is, is het noorden natter en groen.

Wanneer je naar Tenerife gaat om te fietsen, dan mag de Teide niet ontbreken op je programma. Je kunt de berg vanaf verschillende zijden beklimmen tot een hoogte van ruim 2300 meter en dat is zeer de moeite waard. Wil je nog hoger, dan kan je met een kabelbaan nog enkele honderden meters omhoog.

Ook op de rest van Tenerife zijn genoeg mooie wegen en beklimmingen. Vooral de wegen die vanaf de strand naar het binnenland lopen kunnen erg steil zijn!

Foto uit de regio Tenerife
Foto uit de regio Tenerife

Blogs over fietsen in Tenerife

12 maart 2014

Hellingen in de regio Tenerife

Hieronder volgt een overzicht van beklimmingen in deze regio. Deze lijst is geen volledig overzicht van alle beklimmingen en wordt continu uitgebreid.

Helling
35.0 5.6 Pico el Teide (noord)
Helling
1.6 14.8 Tacoronte – Ravello