Camerig

Statistieken

Lengte

4.0 km

Hoogteverschil

163 m

Hoogte top

280 m

Gemiddelde stijging

4.1 %

Maximale stijging

8.3 %

Met een lengte van 4 kilometer en 160 hoogtemeters is dit één van de langste en hoogste ‘bergen’ van Nederland. Je verlaat Epen aan de zuidkant en fietst dan in oostelijke richting door het gehucht Camerig. Hier begint de klim dan echt. De eerste anderhalve kilometer zijn regelmatig maar steil, gemiddeld zo’n 7%. Een mooi uitzicht op de vallei heb je zodra je een scherpe linkse bocht maakt. Dat Limburg een gelovig gebied is, wordt ook hier duidelijk, want op dit mooie punt is een kruis neergezet.
Na het eerste steile stuk bereik je café Buitenlust. In de zomerweekenden kan het hier erg druk zijn met toeristen, zowel fietsers, motorrijders als wandelaars. Je kunt hier linksaf slaan het Vijlenerbos in, maar wij fietsen rechtdoor. De Camerig wordt nu eenvoudiger, maar wel erg onregelmatig. Steile stukken worden afgewisseld met stukken vals plat of zelfs een korte afdaling.
Het laatste steile gedeelte kom je tegen als je de Epenerbaan opfietst via een lange haarspeldbocht. De open velden zijn inmiddels ingewisseld voor bossen en je fietst nu alsnog in het Vijlenerbos. Na deze laatste bocht ben je boven en kan je je op gaan maken voor een mooi afdaling.

Heuvels in de buurt van de Camerig

De klim vanuit Vijlen over de Rugweg, één van de langste beklimmingen in Nederland, heeft zijn top op dezelfde plek als de Camerig. Een andere interessante klim is die naar het Drielandenpunt (Vaalserberg). Meer mooie beklimmingen vind je in het overzicht heuvels in Zuid-Limburg.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie