Col d’Allos (noord)

Statistieken

Lengte

17.5 km

Hoogteverschil

1091 m

Hoogte top

2229 m

Gemiddelde stijging

6.2 %

Maximale stijging

8.7 %

De Col d’Allos ligt in de de Vallée d’Ubaye en vind je als je vanuit Barcelonette in zuidelijke richting over de D902 fietst. Na ongeveer 1 kilometer sla je rechtsaf de D908 op. De eerste kilometers loopt deze weg nog parallel aan de Col de Cayolle. De klim maakt deel uit van het ‘Brevet des 7 cols de l’Ubaye’ en kan je gemakkelijk opnemen in een rondje over de Col de Cayolle en de Col des Champs. 

De Col d’Allos is vrij regelmatig met een gemiddeld stijgingspercentage van 6.2%. In Les Angeliers, halverwege de beklimming, wordt het nog even iets vlakker. Daarna stijgt het weer regelmatig door met percentages rond de 7%.Voor een getrainde wielrenner is dit, ondanks de hoogte, goed vol te houden tot de top op 2240 meter. Met een lengte van 17,5 km is deze col iets zwaarder dan de nabijgelegen Col de Cayolle. Om die col te bedwingen moet je hetzelfde aantal hoogtemeters overbruggen in 30 kilometer.

Bergen in de omgeving van de Col d’Allos

In de buurt van de Col d’Allos vind je de Cime de la Bonette, de hoogste pasweg uit de Franse Alpen. Ook de Col de Cayolle en de Col de Pontis liggen in de buurt. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Franse Alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie