Col de Pontis (zuid)

Hoogteprofiel Col de Pontis
Lac de Serre Poncon

Statistieken

Lengte

5,0 km

Hoogteverschil

471 m

Hoogte top

1301 m

Gemiddelde stijging

9,4 %

Maximale stijging

12,7 %

De zuidzijde van de Col de Pontis een korte, maar uitdagende beklimming vlak bij het Lac de Serre Poncon. Je bereikt de voet van deze klim door over de D954 langs de rivier de l’Ubaye te fietsen tot je vlakbij het meer bent. Je vindt hier een klein afslagje waar je de D7 op kunt draaien.
Hoewel deze col zijn top op slechts 1301 meter hoogte heeft, is het niet niet gemakkelijk om er boven te komen. Er moet 5 kilometer geklommen worden, met een gemiddelde stijging van 9,5%, met uitschieters naar de 12%. Nergens heb je een moment even bij de komen en ook de omgeving helpt niet echt mee.
Je begint gelijk met een serie haarspeldbochten, waarbij je, als je omkijkt het meer heel snel kleiner ziet worden. Daarna fiets je vooral tussen bomen en grasvelden door tot je de top bereikt. Ook hier is niet zoveel bijzonders, alleen een stempel-apparaat voor degene die meedoen aan het ‘Brevet des 7 cols de l’Ubaye’.
Voor de afdaling kan je het beste gewoon doorfietsen. Je komt dan vanzelf weer op de D954 uit, maar je kunt voor afdaling echt begint eindelijk nog even genieten van het uitzicht op het Lac de Serre Poncon.

Bergen in de buurt van de Col de Pontis

Niet ver van de Col de Pontis vind je de Col de Saint-Jean. Ook de Cime de la Bonette, de hoogste geasfalteerde col in de Franse Alpen is hier in de buurt. Meer uitdagende beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Franse Alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie