Col de la Morte (noord)

Statistieken

Lengte

15.0 km

Hoogteverschil

956 m

Hoogte top

1370 m

Gemiddelde stijging

6.4 %

Maximale stijging

8.2 %

De noordzijde van de Col de la Morte start in Séchilienne. In dit kleine dorpje neem je het viaduct over de drukke D1091 en dan begin je direct te klimmen. In 15 kilometer stijg je bijna 1000 hoogtemeters, dat komt overeen met een gemiddelde stijging van 6.4%. De klim is heel regelmatig, zonder extreme stijgingen.

De Col de la Morte is een mooie klim over een rustige weg. De eerste kilometers fiets je veelal door de bossen. Op warme dagen fiets je hier dus lekker in de schaduw. De keerzijde is dat je nauwelijks uitzicht hebt. Pas in de laatste kilometers wordt het bos dunner en fiets je tussen de Alpenweiden. 

Skidorp Alpe du Grand Serre ligt bijna op de top van de klim. Hier kan je afslaan naar het Lac de Poursollet om nog ruim 8 kilometer door te klimmen. Fiets je echter door naar de top van de Col de Morte, dan heb je nog slechts 1 kilometer vals plat te gaan. 

Bergen in de omgeving van de Col de la Morte

Vlakbij deze mooie klim vind je de Col d’Ornon en de klim naar ski-dorp Saint-Honoré. Daarnaast vind je op 1 kilometer van de top de klim naar het Lac de Poursollet. Meer mooie beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Franse Alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie