Col d’Ornon (noord)

Statistieken

Lengte

10.4 km

Hoogteverschil

605 m

Hoogte top

1371 m

Gemiddelde stijging

5.8 %

Maximale stijging

11.5 %

De Col d’Ornon start in Bourg d’Oisans, het dorp waar ook de veel bekendere Alpe d’Huez begint. De Col d’Ornon is echter een stuk minder zwaar: over een ruime 10 kilometer stijg je met gemiddeld 6% naar een hoogte van 1371 meter.
Zodra je Bourd d’Oisans in noordelijke richting uitrijdt, sla je linksaf de D526 op, hier begint de beklimming direct. Het is een rustige klim, met weinig auto’s, maar ook weinig medefietsers. Je hebt bijna de gehele weg een goed uitzicht op de mooie omgeving.
Na ruim 6 kilometer klimmen rijd je door het dorpje la Poutuire. Hier wordt de klim even wat zwaarder. Via een paar haarspelden win je snel wat extra hoogtemeters. Ook de haarspeldbochten bij Le Rivier zijn nog wat steiler, maar dan is de top al bijna in zicht.
Op de top van de Ornon is een restaurant/cafe, waar je even wat kunt drinken of je bidons kunt bijvullen met water. Na het bereiken van de top, kan je natuurlijk omdraaien en weer afdalen naar Bourg d’Oisans. Je kunt echter ook afdalen aan de andere kant (zuidzijde) en via Valbonnais, La Mure, Laffrey en Sechilienne terugrijden naar je startpunt. Zo kom je uit op een rondje van ongeveer 100km.

Beklimmingen in de buurt van de Col d’Ornon

De noordzijde van de Col d’Ornon start in Bourg d’Oisans en hier start ook de heel bekende beklimming van de Alpe d’Huez. Op enkele kilometers hiervandaan ligt Allemond van waaruit de zware klim naar de Col de la Croix de Fer start. Andere beklimmingen in deze regio vind je op de kaart Beklimmingen in de Franse Alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie