Saint-Honoré 1500

Statistieken

Lengte

6.2 km

Hoogteverschil

425 m

Hoogte top

1500 m

Gemiddelde stijging

6.8 %

Maximale stijging

9.1 %

Saint-Honoré is het dorpje in het dal. En we hebben het hier dus over een skioord op 1500 meter hoogte. Het is eigenlijk een heel mooie en zomers rustige klim. Er is echter besloten om hier met wat grind het wegdek te verbeteren aan het eind van de zomer van 2020. Dat is, vooral in de eerste kilometers, wat zwenken om niet door hoopjes grind heen te rijden. In de afdaling is het in sommige haarspeldbochten ook gevaarlijk! Na de winter is dit grind er vermoedelijk wel door de auto’s ingereden en ligt er weer een mooie weg.

Dan de klim zelf. Deze start in Fugières, wat waarschijnlijk een onderdeel is van Saint-Honoré. In ruim 6 kilometer rijd je naar de top. Het stijgingspercentage is vrij gemiddeld, zo tussen de 6% en 8%. Halverwege is een boerengehucht op de berg en met grote haarspelden rijden we er snel doorheen. De hotels op de top zien we al vanaf beneden liggen en die blijven bijna de hele tijd in beeld. Een van de hotels lijkt behoorlijk in verval, maar er staan ook een stuk nieuwere hotels naast. Als ik boven kom blijkt het vervallen hotel afgebroken te worden. Het laatste stuk naar de hotels is een hele lange linkse bocht waar je mooi uitzicht hebt op de vallei. Bij goed weer zou je wel eens helemaal naar Grenoble kunnen kijken!

Bergen in de omgeving van Saint-Honoré

In de buurt van dit ski-station vind je onder andere de Col de la Morte, Col d’Ornon en de Col de Malissol. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Franse Alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie