Col du Mollard

Statistieken

Lengte

17.7 km

Hoogteverschil

997 m

Hoogte top

1638 m

Gemiddelde stijging

5.6 %

Maximale stijging

9.1 %

Om de Col du Mollard te beklimmen begin je in het dorp Villargondran en volg je de D80 naar Albiez-le-jeune en Albiez-le-Vieux. Na 18 kilometer klimmen waarin je bijna 1000 hoogtemeters aflegt, bereik je dan de top van de Col du Mollard.
Zodra je Villargondran uitfietst, kom je de eerste haarspeldbochten tegen. Er zullen er nog velen volgen tijdens deze beklimming. Je fietst steeds tussen de bossen, zodat je voldoende beschutting hebt tegen de zon. Dit deel van de beklimming is erg regelmatig met stijgingspercentage rond de 7-8%.
Na 11 kilometer klimmen kom je in Albiez-Le-Jeune. Het landschap verandert hier, de bossen maken langzaam plaats voor open velden, waardoor je weer zicht op je omgeving hebt. De klim vlakt ook af. Er volgen enkele kilometers waar de weg slechts matig stijgt, totdat je in Albiez-Le-Vieux komt. Je bent nu bijna boven, maar de laatste 1,5 kilometer zijn nog even zwaar. Dan bereik je de top van de Col du Mollard en krijg je een geweldig uitzicht op de omliggende bergen.

Beklimmingen in de buurt van de Col du Mollard

Andere beklimmingen in de Franse Alpen vind je op de overzichtkaart. De beklimmingen naar de Col de la Croix de Fer en La Toussuire starten beide in het nabij gelegen Saint-Jean-de-Maurienne. Ook de start van de Col du Galibier is niet ver weg.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie