Col du Petit Saint Bernard

Hoogteprofiel Col du Petit-Saint-Bernard
Bourg Saint Maurice

Statistieken

Lengte

27.5 km

Hoogteverschil

1286 m

Hoogte top

2188 m

Gemiddelde stijging

4.7 %

Maximale stijging

6.7 %

Startend vanuit Bourg St. Maurice volgt deze beklimming de D1090 richting de Frans-Italiaanse grens. Het eerste deel van de Petit Saint Bernard kenmerkt zich door de vele haarspeldbochten waardoor je snel in een lekker ritme komt. Deze berg wordt nergens steil en is erg regelmatig, de stijgingspercentages blijven zo rond de 5%. Dat maakt de Petit Saint Bernard een heel prettige beklimming.
Na de zo’n 20 kilometer heb je het gedeelte met de haarspelden gehad. Je komt nu in het Ski dorpje La Rosiere. Hier wordt de beklimming minder bochtig. In dit laatste gedeelte van de klim slinger je rustig tussen de Alpenweides door. Het is hier heel open en je kunt dus goed van het uitzicht genieten. Ook het kapelletje op de top van Petit Saint Bernard je zie je al vanaf een behoorlijke afstand liggen, dat is een mooi richtpunt.
Bij de laatste sectie bochten rijd je langs een standbeeld van de heilige Pierre Chanoux en daarna is het een recht stuk naar de top. Deze ligt tussen de souvenirwinkeltjes op de grens van Frankrijk en Italië. Een levensgrote sint Bernhard wacht je boven op, maar ook in de winkeltje heb je genoeg mogelijkheden om een aandenken te kopen aan deze grote hond.

Beklimmingen in de buurt van de Col de Petit Saint Bernard

Vanuit Bourg Saint-Maurice, het startpunt van deze beklimming, kan je nog verschillende andere cols beklimmen, zoals de Col de l’Iseran en de Cormet de Roselend. Andere mooie beklimmingen in deze regio vind je in het overzicht beklimmingen in de Franse Alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie