Cormet de Roselend (zuidoost)

Hoogteprofiel beklimming Cormet de Roselend (zuidoost)
Bourg-Saint-Maurice

Statistieken

Lengte

19.0 km

Hoogteverschil

1089 m

Hoogte top

1967 m

Gemiddelde stijging

5.7 %

Maximale stijging

8.1 %

De Cormet de Roselend kan je vanaf de zuidoost zijde beklimmen vanuit het dorp Bourg Saint Maurice. Deze bijna 20 kilometer lange beklimming start midden in het dorp volgt de D902. De eerste kilometers fiets je door een aantal kleine dorpjes, maar nadat je deze achter je gelaten hebt, wordt de beklimming erg mooi. Je fietst over een rustige weg langs een riviertje. Het bos zorgt voor de nodige schaduw, dus ook bij warm weer is dit stuk goed te fietsen.
Als je ongeveer halverwege de beklimming van de Cormet de Roselend bent, kom je een serie haarspeldbochten tegen. Hier wordt de weg wat steiler, maar de de haarspelden zorgen er ook dat je goed ziet hoeveel hoogte je bij iedere bocht weer wint.
Naarmate je hoger komt, wordt de bebossing minder. Je krijgt steeds meer uitzicht over het kale landschap. Op sommige punten tijdens de klim heb je een schitterend zicht op de gletsjers van de Aiguilles. Hier zou je op de terugweg even kunnen stoppen voor een paar mooie foto’s.
Nabij de top van de Cormet de Roselend is nauwelijks beschutting en de wind heeft er dan ook vrij spel. Dit kan ervoor zorgen dat laatste kilometers, ondanks dat de beklimming niet zo steil is, toch nog behoorlijk lastig worden.

Bergen in de buurt van de Cormet de Roselend

Vlakbij vind je de Col du Petit Saint-Bernard, de Col de l’Iseran en La Plagne. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Franse Alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie