Col de Saint-Jean (noord)

Statistieken

Lengte

9,6 km

Hoogteverschil

418 m

Hoogte top

1326 m

Gemiddelde stijging

4,3 %

Maximale stijging

6,1 %

Aan de oostpunt van het Lac de Serre Poncon splitst de D900 zich af van de D954. Vanaf dit punt volg je de D900 in zuidelijke richting naar Saint Vincent de Fortes en skigebied Montclar om uiteindelijk de Col de Saint Jean te bereiken. Het dorpje Saint Jean, waar de col zijn naam aan te danken heeft, vind je vlak voor het skigebied.
De Col de Saint-Jean is geen zware beklimming. Met een lengte van 10 kilometer waarin je 420 hoogtemeters aflegt, is deze klim voor iedereen goed te doen. Ook het is niet de meest interessante beklimming in deze regio. Je fietst continue langs een doorgaande weg met veel verkeer. Waarom we deze beklimming dan toch gedaan hebben? De Col de Saint-Jean maakt deel uit van het ‘Brevet des 7 cols de l’Ubaye’ en dan kan je natuurlijk geen col missen.

Bergen in de buurt van de Col de Saint-Jean

Vlakbij de Col de Saint-Jean vind je de veel zwaardere Col de Pontis. Ook is de Cime de la Bonette, de hoogste geasfalteerde col van de Franse Alpen hier niet ver vandaan. Meer leuke beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Franse Alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie