Col de Sainte Anne la condamine

Statistieken

Lengte

6,5 km

Hoogteverschil

502 m

Hoogte top

1826 m

Gemiddelde stijging

8,5 %

Maximale stijging

14% %

De Col de Sainte Anne la Condamine is een relatief korte klim, slechts 6,5 kilometer in lengte. Toch is dit absoluut geen eenvoudig klim. Met een gemiddelde stijging van 8,5% en uitschieters naar de 14% moet je behoorlijk goed getraind zijn om de top te bereiken.
Je vindt deze col als je vanaf Jausiers in noordelijke richting over de D990 fietst. Na enkele kilometers kom je dan het dorpje La Condamine Chatelard tegen. Hier sla je af de D29 op richting Les Pras en begint de klim naar de chapel de Sainte Anne direct.
Na 6,5 kilometer flink klimmen bereik je de kapel en heb je 537 hoogtemeters overbrugt. Vanaf de kapel zou je nog door kunnen fietsen naar de Col de Parpaillon op 2780 meter, waarvan met name de laatste kilometers erg steil zijn. Alleen kan je, vanwege de ondergrond, dan beter een mountainbike dan een racefiets nemen.
De Col de Sainte Anne heeft onderdeel uitgemaakt van het fietsbrevet dat je in de Vallée d’Ubaye kan halen. Deze col verving tijdelijke de Col de Larche die vanwege de verkeerssituatie niet per fiets toegankelijke was.

Cols in de buurt van de Col de Sainte Anne la Condamine

De voet van deze col ligt vlak bij de Col de Vars. Ook de Cime de la Bonette, de hoogste geasfalteerde pasweg in de Franse Alpen ligt hier net ver vandaan. Meer uitdagende beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Franse Alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie