Cormet de Roselend (west)

Statistieken

Lengte

20.0 km

Hoogteverschil

1176 m

Hoogte top

1968 m

Gemiddelde stijging

5.9 %

Maximale stijging

8.6 %

De westzijde van de Cormet de Roselend begint in Beaufort. Je kunt de klim eenvoudig in twee delen splitsen: het stuk tot de Col de Méraillet, bij het meer waar je ook af kunt slaan naar de Col du Pré, en het stuk vanaf het meer.

Het eerste deel is eigenlijk best saai. Je moet even door Beaufort heen met een paar hobbelende kasseistroken en dan begin je te klimmen. Het is nergens echt steil, maar ook niet gemakkelijk. Het asfalt is redelijk en er is vooral heel veel bos. Er is vrijwel geen uitzicht en de weg lijkt gewoon rechtdoor omhoog te lopen, zonder (haarspeld)bochten. 

Echter, vanaf het moment dat je het meer bereikt is de klim de moeite waard. Het meer zelf is prachtig met zijn bijzondere, blauwe kleur en de bergen op de achtergrond. Er volgen nu enkele eenvoudige kilometers, want langs het meer is het vrijwel vlak. Zo kan je volop van de omgeving te genieten. 

De laatste 6 kilometer tot de pas moet er weer geklommen worden. Je fietst nu door een heel andere omgeving dan in het eerste deel: een kaal landschap met rotsen. Je hebt nog lang uitzicht op het meer, tot je tussen 2 rotsen doorfietst. Vanaf dat moment krijg je de top in zicht, het richtpunt voor de laatste kilometers.

Bergen in de omgeving van de Cormet de Roselend

In de buurt van de Cormet de Roselend vind je de Col du Petit Saint-Bernard, die naar de grens met Italië loopt. Ook de Col de l’Arpettaz en de Col de la Forclaz liggen vlakbij. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de de Franse Alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie