Daalhemmerweg

Statistieken

Lengte

1.8 km

Hoogteverschil

76 m

Hoogte top

196 m

Gemiddelde stijging

3.9 %

Maximale stijging

7.5 %

De daalhemmerweg begint in het centrum van Valkenburg. Op een driesprong met veel café’s en restaurantjes kan je afslaan om de Cauberg te beklimmen. Neem je één van de andere afslagen, dan fiets je Valkenburg via de Daalhemmerweg uit.
De Daalhemmerweg is voor Nederlandse begrippen een vrij lange beklimming, bijna 2 kilometer. Steil wordt het echter niet, gemiddeld heeft deze helling een stijgingspercentage van 4%. De gehele beklimming fiets je over goed asfalt, langs een doorgaande weg voor auto’s. Het is meestal behoorlijk druk met auto’s van de vele toeristen die hier een parkeerplek proberen te vinden. Nadat je deze drukte achter je gelaten hebt, fiets je nog langs de steenkolenmijn van Valkenburg en dan kom je in de open velden terecht.
De top van de Daalhemmerweg ligt bij een rotonde waar je af kunt slaan richting Sibbe of Vilt. Bij deze rotonde ligt ook een ingang naar de grotten onder Valkenburg. Je kunt hier grotbiken in een georganiseerde rondrit. Sportief gezien is zo’n rondrit geen grote uitdaging, maar het is wel een hele leuke ervaring.

Hellingen in de buurt van de Daalhemmerweg

Op het zelfde punt als de Daalhemmerweg start ook de Cauberg, bekend uit onder andere de Amstel Gold Race. Niet ver van Valkenburg ligt Schin op Geul. Hier kan je onder andere de Keutenberg beklimmen. Verder vind je een overzicht met andere uitdagende hellingen in op de pagina hellingen in Zuid-Limburg.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie