Feldberg (oost)

Statistieken

Lengte

8.0 km

Hoogteverschil

446 m

Hoogte top

1430 m

Gemiddelde stijging

5.6 %

Maximale stijging

10.1 %

De Feldberg is de hoogste berg in het Zwarte Woud. Het is nog best een uitdaging om de top te bereiken, met name door de drukte op de wegen ernaar toe. De oostzijde van de klim begint in Bärental. Vanaf dit dorp moet je 6 km klimmen over drukke 317. Wij hebben de klim in het weekend gedaan. Je hebt dan geen last van vrachtverkeer, maar ook dan fiets je langs een continue stroom auto’s die ook naar de top willen. Moeilijk is deze kant niet. Het stijgt gemiddeld met 5.6 met één steile strook waar het tot 10% stijgt. Dit is in een ruime, linkse bocht. Vlak daarna bereik je de ‘top’ van de Feldberg. Een bord geeft aan dat je ‘pashohe 1200 meter’ bereikt hebt en er zijn veel parkeerplaatsen voor alle auto’s. 

Je kunt echter nog verder. Eerst fiets je naar de parkeerplaats van de kabelbaan. Hier lijkt de weg opnieuw dood te lopen, maar er is een fietspad naar de top. Dit is geheel verhard, niet zo heel breed en er wordt volop gebruikt door wandelaars. Op zich niet ideaal, maar zo kan je wel naar de top fietsen. Vanaf de kabelbaan is het nog 2 zeer onregelmatige kilometers tot de top. Er zitten enkele zeer steile stroken in waar het ruim boven de 10% stijgt.

Vlak onder de top kom je op een t-splitsing. Links ga je over een zeer steile weg naar een meetstation, rechts fiets je naar de Feldberg turm, ook via een steile weg. Het is de vraag waar de echte top is. Het hoogteprofiel op deze pagina geeft de route naar de Feldberg turm weer. Onze eigen fietscomputers gaven echter aan dat het meetstation nog 10 meter hoger ligt, maar we weten niet hoe nauwkeurig die precies zijn…

Bergen in de omgeving van de Feldberg

In de buurt van de Feldberg vind je de zware zuid-west zijde van Schauinsland, de Wiedener Eck en de Wacht. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in het Zwarte Woud.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie