Schauinsland (zuid-west)

Statistieken

Lengte

7.5 km

Hoogteverschil

557 m

Hoogte top

1193 m

Gemiddelde stijging

7.4 %

Maximale stijging

12.6 %

De zuid-westzijde van Schauinsland is de zwaarste zijde van deze berg. Eigenlijk is de hele klim heel goed te doen, met uitzondering van de eerste 3 kilometer waar het stijgingspercentage niet onder de 10% zakt.

De klim start in Obermunstertal waar de Schauinsland strasse afslaat van de L123. Een verkeersbord waarschuwt hier voor een stijgingspercentage van 18%, maar gelukkig wordt dat het niet. De eerste honderden meters vanaf de afslag zijn nog goed te doen. De weg is vrij smal, hier en daar staan wat huizen en er is redelijk veel schaduw. Dan begint de eerste steile strook. Het helt hier eerst 10%, maar even later als 11, 12, 13 en zelfs 14%. Slechts af en toe is er een kort moment waar het even wat minder wordt. Je vraagt je af hoe lang dit zo door blijft gaan.

Als je Stohren bereikt en langs een voetbalveld aan de rechterkant van de weg fietst is het ineens gedaan met de klim. De weg draait naar links en is nu nauwelijks meer dan vals plat: een verademing na de steile kilometers. Even verderop volgt nog één volgende steile strook, maar dat duurt niet lang. Je draait nu linksaf de L124 op voor het laatste, eenvoudige stukje tot de top.

Bergen in de omgeving van Schauinsland

In de buurt van deze zware klim vind je de Feldberg, Belchen en de Wiedener Eck. In het overzicht bergen in het Zwarte Woud vind je meer uitdagende beklimmingen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie