Grand Ballon (zuid-west)

Hoogteprofiel beklimming Grand Ballon (zuid-west)
Willer-sur-Thur

Statistieken

Lengte

15.2 km

Hoogteverschil

937 m

Hoogte top

1333 m

Gemiddelde stijging

6.2 %

Maximale stijging

10.2 %

De Grand Ballon is de hoogste van de ballonnen in de Vogezen. Je kunt deze berg vanaf meerdere kanten bereiken, maar hier beschrijven we de zuidwest zijde vanuit Willer-sur-Thur. De klim heeft een lengte van 15 kilometer waarin een kleine 1000 hoogtemeters overbrugt moeten worden. Dit is dus met recht een echte berg.


Je kan de klim grofweg indelen in twee stukken. Het eerste deel van de klim loopt tot de Col d’Amic, dit is het makkelijkste gedeelte met stijgingspercentage rond de 5-6%. De Col d’Amic bevindt zich op de Route de Crete, hier moet je linksaf slaan voor de laatste 6 zware kilometers tot de top. Met stijgingen van 8-10% is dit tweede deel beduidend zwaarder. Je fietst inmiddels in de open velden, zodat je een goed uitzicht op de vallei hebt. Op de top van de Grand Ballon is genoeg te beleven. Hier is het toeristisch en er zijn dus genoeg restaurantjes waar je wat kunt eten en drinken voor je je tocht vervolgt.

Bergen in de omgeving van de Grand Ballon

Vlakbij de Grand Ballon vind je de klim naar Markstein en de Col du Platzerwasel. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Vogezen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie