Le Markstein

Statistieken

Lengte

13.5 km

Hoogteverschil

628 m

Hoogte top

1183 m

Gemiddelde stijging

4.7 %

Maximale stijging

8.9 %

Le Markstein is de klim vanaf het stuwmeer Kruth-Wildenstein naar de Route des Crêtes. In 13.5 km stijg je ruim 600 hoogtemeters met een gemiddelde stijging van 4.7%. Het begin doet echter anders vermoeden, want in de eerste 1.5 km stijgt het met 7 – 9%. Daarna neemt de klim wat gas terug en het stijgingspercentage zakt via een kilometer van 4 – 6% terug naar vals plat. Wanneer het bordje ‘Le Markstein 7 kilometer’ opdoemt, hoef je nog slechts 250 meter te klimmen. Dat zal dus niet heel moeilijk meer worden. 

Ben je echter te hard van start gegaan, dan heeft de klim heeft toch zijn tol geëist en wordt hard fietsen in de laatste kilometers lastig. Vlak onder de top zie je een parapente afsprongplaats en trekt de klim nog even aan tot 7%. Even later zie je de drukte op Markstein opdoemen en ben je er bijna. Het wordt hier nu vlak en het daalt zelfs licht tot het bordje van de top: Le Markstein 1183 m.

Bergen in de omgeving van Markstein

De zuidzijde van de Col de Bramont start vrijwel op hetzelfde punt als deze klim. Daarnaast liggen ook de Col du Platzerwasel en de Grand Ballon, het hoogste punt in de Vogezen, in de buurt. Meer mooie beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Vogezen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie