Gulperberg (oost)

Statistieken

Lengte

0.4 km

Hoogteverschil

38 m

Hoogte top

174 m

Gemiddelde stijging

8.5 %

Maximale stijging

16.1 %

De Gulperberg kan je vanaf meerdere zijden beklimmen, maar de oostzijde is wel de zwaarste. De oostzijde van de Gulperberg begint in Partij. Zodra je aankomt fietsen zie je weg voor je afschrikwekkend steil omhoog lopen. De helling heeft geen bocht, je fietst over een rechte, smalle weg omhoog tussen de weilanden.
De gulperberg is geen lange beklimming, slechts een paar honderd meter, maar door de hoge stijgingspercentages toch behoorlijk zwaar. Ondanks dat deze weg niet al te breed is, rijden hier ook regelmatig auto’s naar boven. Dat kan de helling nog lastiger maken, want veel ruimte voor passeren is er niet.
Eenmaal boven kan je nog een stukje verder naar boven, om standbeeld van Maria te bekijken. Sla je rechtsaf naar de Gulperbergweg, dan heb je een schitterend uitzicht over het dal bij Gulpen, voordat je afdaalt over de westzijde van Gulperberg.

Hellingen in de buurt van de Gulperberg

De westzijde van de Gulperberg is ook een steile helling die je een keer gedaan moet hebben. Verder start de Koning van Spanje in het centrum van Gulpen, deze helling brengt je ook de Gulperberg op. Daarnaast vind je andere uitdagende beklimming op in het overzicht Beklimmingen in Zuid-Limburg.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie