La Plagne

Statistieken

Lengte

17.1 km

Hoogteverschil

1257 m

Hoogte top

2059 m

Gemiddelde stijging

7.3 %

Maximale stijging

9.3 %

La Plagne is een wintersport gebied in de Franse Alpen. In Nederland kennen van de beklimming naar La Plagne vooral van de overwinning van Michael Boogerd in de Tour de France.
Om deze berg te beklimmen fiets je naar het dorp Macot-La-Plagne en volg je de D221 naar de hogergelegen ski dorpen. Over een goed geasfalteerde, brede weg slinger je over vele haarspeldbochten naar boven toe. De klim is erg regelmatig en wordt nergens echt stijl. In het begin van de beklimming fiets je nog tussen de bossen, maar al snel maken die plaats voor open velden. Dat geeft je een mooi uitzicht op het dal waar je zojuist vandaan bent gekomen. Je fietst door verschillende kleine (ski)dorpjes door.
Als je bij Plagne1800 arriveert, heb je het grootste deel van de beklimming gehad. Je zit hier midden in het wintersport gebied. Hoewel het hier ’s winters ongetwijfeld erg gezellig is, wordt dit wordt gebied gekenmerkt door vele oerlelijke gebouwen die niet echt in het landschap passen. Je slingert nog wat verder door dit skigebied totdat je uiteindelijk de top van La Plagne bereikt. Er zijn hier voldoende restaurants en cafe’s, maar deze blijken in de zomer gesloten. Na een korte stop kan je dus snel weer aan de afdaling beginnen.

Beklimmingen in de buurt van La Plagne

Macot-La-Plagne ligt niet ver van Bourg-Saint-Maurice. Hier starten verschillende mooie beklimmingen, zoals de lange klim naar Col de l’Iseran en de schitterende Cormet de Roselend. Andere beklimmingen in deze regio vind je op het overzicht beklimmingen in de Franse Alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie