Pitztal

Statistieken

Lengte

24,0 km

Hoogteverschil

659 m

Hoogte top

1705 m

Gemiddelde stijging

2,7 %

Maximale stijging

5,4 %

Het Pitztal is een doodlopend dal, waarvan we verwacht hadden dat het er heel rustig zou  zijn. In de tweede helft van de klim is dat daadwerkelijk het geval, maar aan het begin is toch nog best veel verkeer. We vermoeden dat de auto’s op weg zijn naar één van de vele dorpjes in het dal of naar een geschikte plek om een mooie wandeling te beginnen.

De omgeving waar je doorheen fietst is al vanaf het eerste moment erg mooi. Het stijgt slechts gematigd waarbij lange stukken vals plat afgewisseld worden met kilometers waar het 3 – 5% stijgt. Met deze stijgingspercentages kan je makkelijk om je heen kijken en genieten van het mooie landschap die de klim toch de moeite waard maakt.

Ondertussen rijgen dorpjes met de vreemdste namen zich aaneen en wanneer je het einde van het dal nadert, wordt het steeds toeristischer. Op de infoborden van de bus kan je precies zien hoe ver je nog moet. Intussen is het daadwerkelijk rustiger geworden qua verkeer en zijn er ook een aantal tunnels toegevoegd aan de route.

Als je de seilbahn met gondels in zicht krijgt, ben je bijna aan het einde van het dal. Je nadert nu Mittelberg, waar de (asfalt)weg ophoudt. De klim geeft er in de laatste hectometers nog even een snok aan en dan ben je boven.

Bergen in de omgeving van het Pitztal

In de buurt van het Pitztal vind je de klim naar Jerzens, de Kaunertaler Gletscherstrasse en de Kühtai Sattel. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Oostenrijkse Alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie