Superbagnères

Hoogteprofiel beklimming Superbagnères
Bagnères-de-Luchon

Statistieken

Lengte

17.0 km

Hoogteverschil

1116 m

Hoogte top

1798 m

Gemiddelde stijging

6.6 %

Maximale stijging

9.4 %

Vanaf de thermen in Bàgneres-de-Luchon klim je in 17 kilometer naar skistation Superbagnères. In de zomer is het hier vrijwel uitgestorven, er zijn enkel wat wielrenners en mensen die wandelen. De klim naar het skistation is dan ook heel rustig, maar wel onregelmatig, zoals je dat vaak ziet in de Pyreneeën. De eerste steile kilometer vind je dan ook al snel nadat je Bagnères-de-Luchon uitgefietst bent. Dit wordt gevolgd door een aantal kilometers met matige stijging. Het middenstuk dat volgt is heel goed te doen. De laatste kilometers zijn gemiddeld wel weer wat zwaarder, maar ook regelmatiger. Je fietst nu door open weiden met hele mooie uitzichten en ondanks de pittige stijging is het hier genieten. De allerlaatste kilometer valt nog even tegen. Het uitzicht wordt minder en de weg loopt in één rechte lijn naar de top. Door het ontbreken van bochten lijkt het eindeloos te duren. 

Op de top is een hele grote parkeerplaats omgeven door restaurantjes en cafés. Deze zijn echter gesloten en de skiliften buiten werking. Uitzicht heb je hier wel, maar eigenlijk heb je het mooiste zicht als je een kilometer afdaalt.

Bergen in de omgeving van Superbagnères

Vanuit het startpunt van deze klim, Bagnères-de-Luchon, kan je meerdere interessante beklimmingen doen, zoals de Col du Portillon, Col de Peyresourde en de Port de Balès. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Pyreneeën.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie