Valmorel

Statistieken

Lengte

12.0 km

Hoogteverschil

812 m

Hoogte top

1300 m

Gemiddelde stijging

6.8 %

Maximale stijging

8.4 %

Hoewel je Valmorel ook via een oostzijde kunt bereiken, beschrijven we hier de zijde via Le Bois. Dit is de doorgaande weg die ook op de borden aangegeven staat. De weg is veelal breed met goed asfalt. 

De klim naar Valmorel begint in Aigueblanche, bij een rotonde aan de rand van het dorp. Vanaf dit punt moet je 12 kilometer klimmen. De eerste kilometers stijgt het vrij regelmatig, rond de 7%. Er staan paaltjes langs de kant met gegevens over de volgende kilometer. Halverwege geeft zo’n bordje ineens 12% aan. Er volgt inderdaad een strook van 12%, maar die duurt gelukkig geen hele kilometer. 

Na ongeveer 9 kilometer volgt een kruispunt met een ijzeren kruis. Sla je hier rechtsaf dan kom je weer beneden uit, maar wij houden links aan voor skistation Valmorel. De laatste kilometers liggen er goed bij. Een mooie weg slingert omhoog naar de bebouwing van het skigebied. In Valmorel is het ‘s zomers uitgestorven. De top van de klim lijkt vrij willekeurig, omdat er nog allerlei straatjes door het dorp lopen die wat stijgen. Wij zijn gestopt op het punt waar het fietsbordje aangaf dat we boven waren.

Bergen in de omgeving van Valmorel

Paralel aan de klim naar Valmorel loopt de klim naar het gehucht Quarante Planes. Ook de beklimmingen naar het Croix du Sauget en het grote skigebied Val Thorens liggen in de buurt. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Franse Alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie