Croix du Sauget

Statistieken

Lengte

13.0 km

Hoogteverschil

854 m

Hoogte top

1372 m

Gemiddelde stijging

6.6 %

Maximale stijging

7.9 %

De klim naar het Croix du Sauget is een hele rustige. Er zijn twee zijden die beide in Aigueblanche beginnen, wij doen de oostelijke kant. De eerste kilometers na het verlaten van Aigueblanche zijn gelijk vrij pittig en we zien regelmatig 8% op de teller. 

Ondertussen worden we vermaakt met prachtige uitzichten. Het ontbreken van bossen maakt het een prachtige klim, maar zorgt er ook voor het goed warm kan zijn op zonnige dagen. De tweede helft van de klim is eenvoudiger. De weg wordt wel smaller, maar als fietser heb je hier weinig last van. Er zijn immers nauwelijks auto’s die willen passeren. Hogerop zijn wel wat meer bossen die schaduw bieden.

Vlak onder de top van de klim vind je het Croix du Sauget. Het is een vrij onopvallend kruis en staat een beetje verstopt tussen de bomen. Het staat er ter ere van een Oostenrijkse soldaat. Na het kruis stijgt het nog een paar honderd meter stevig door tot je op het hoogste punt komt. De weg loopt nu door het bos en toen wij hier reden (september 2021) lag er nogal veel troep op de weg. Je kunt aan de andere kant via Naves afdalen. Deze weg is wat breder en je komt weer in Aigueblanche uit.  

Bergen in de omgeving van het Croix du Sauget

In de buurt van het Croix du Sauget vind je de lange klim naar Val Thorens en de beklimmingen naar Valmorel en La Plagne. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Franse Alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie