Fietsen in de Eifel

fietsen in de Eifel

Terwijl Limburg vandaag druk bezocht wordt door wielertoeristen die de Amstel Gold Race fietsen, ontvluchten wij het Limburgse land voor een schitterende fietstocht in de Eifel. We zijn slechts één keer eerder in de Eifel geweest om er te fietsen, terwijl het toch redelijk dicht bij Nederland ligt. Met een uurtje rijden vanaf Sittard zit je midden in de Eifel, vergelijkbaar dus met de reistijd naar de Ardennen.

Het gebied is redelijk onbekend bij wielrenners. Er worden geen grote wielerrondes of klassiekers door dit gebied gereden en er zijn dan ook nauwelijks hellingen met wielerhistorie. De meest bekende berg is wellicht de Hohe Acht. Met een top op 747 meter is dit de hoogste berg uit de Eifel.

Wij zijn onze fietstocht echter gestart in het dorp Einruhr, vlak bij de Obersee. Het was nog vroeg op de ochtend en best koud. De fietstocht begon gelijk met een beklimming van enkele kilometers naar Rurberg en Kesternich, zodat we gelijk goed op konden warmen. Het valt gelijk op hoe rustig het gebied is. We komen nauwelijks andere fietsers tegen en ook de hoeveelheid auto’s valt gelukkig mee.

Omdat de Eifel voor ons onbekend gebied is, hebben we voor deze fietstocht een route van gpstracks.nl gedownload als inspiratie. Dit bleek een goede keuze te zijn, want het was een hele mooie route. De heuvels volgen elkaar continu op, er zijn nauwelijks vlakke stukken. Steeds fietsen we enkele kilometers bergop gevolgd door weer een mooie afdaling. Dat is toch wel even anders dan fietsen in Limburg waar de heuvels een stuk korter zijn.

De heuvels uit onze route waren niet erg steil. Afgezien van één steile beklimming vanuit Simonskall hadden de meeste heuvels stijgingspercentages rond de 5 en 6%. Dat maakt de Eifel een ideaal fietsgebied om in het vroege voorjaar te trainen voor het hooggebergte in Frankrijk of Italië. Wij waren positief verrast door het mooie landschap en de fijne heuvels en gaan hier zeker vaker terug komen.

Gerelateerde artikelen

Dit bericht werd geplaatst in de categorie racefiets door .

Reacties

Plaats een reactie