Mountainbiken bij Neeroeteren, België

mtb Neeroeteren

In de wintermaanden fietsen we graag over mooie bospaden en veldwegen. Omdat we geen echte mountainbike met goede vering hebben, maar ‘gewoon’ een soort crossfiets, laten we de zware mountainbike routes in het Zuid-Limburg vaak links liggen. Er zijn genoeg mooie routes te vinden waar je met onze fietsen prima uit de voeten kunt. Ook net over de grens in België zijn mooie routes.

Zondag 30 november was een koude dag, maar dat kon ons er niet van weerhouden om een mountainbike route in Neeroeteren uit te proberen. Neeroeteren ligt vlakbij Maaseik en dankt zijn naam aan de Oeter, een beek die langs het dorp loopt. We hadden dit rondje gevonden op gpstracks.nl en de start bevond zich op een klein half uurtje van ons huis (met de auto). Bij de plaatselijke voetbalclub in Neeroeteren bleek voldoende ruimte te zijn voor onze auto. We trekken snel onze warme fietskleding aan en gaan op pad.

Al na een paar honderd meter duiken we de bossen in, een leuk begin van de route. Een paar kilometer verderop verlaten we de bossen tijdelijk. We zijn nu in Opoeteren. Dit dorpje moeten we even doorkruisen, maar al snel brengt de route ons weer midden in het bos. Het is veel draaien en keren en dat maakt de route erg leuk. We komen hier ook een paar korte, steile hellingen tegen, zowel om te beklimmen als om af te dalen. Dat maakt dit eerste deel van de route toch behoorlijk uitdagend. Op één punt in de route komen we zelf een soort afgrond tegen: het pad stopt en gaat een meter lager pas verder.

Hoewel het de afgelopen dagen droog en koud is geweest, is het toch erg nat in de bossen. Vooral in het tweede deel van de route, als we over de Dorperheide fietsen, hebben we hier mee te maken. De route is hier eenvoudiger, we fietsen vaker over lange, rechte bospaden. Op de paden bevinden zich echter veel enorme plassen, waardoor we veel door de modder moeten ploeteren met onze fiets.

Na 37 kilometer, op het meest noordelijke punt van de route, komen we een in stuk bos terecht waar wel erg veel kleine paden en afslagen zijn. We fietsen deze route met ons GPS apparaat, maar helaas lukt het niet om met de GPS de juiste paden te vinden. Nadat we een aantal keer verkeerd zijn gereden, besluiten we met de route te stoppen en terug te gaan naar de auto. We hebben het grootste deel van de route gehad en we beginnen het inmiddels ook koud te krijgen.

Onze auto vinden we zonder problemen terug. Ondanks het afsnijden van de laatste kilometers, kijken we terug op een hele mooie tocht. Bijna de hele route was over (onverharde) bospaden, we hebben nauwelijks asfalt gezien. Daarnaast heeft deze route een aantal mooie single tracks, wat zorgt voor extra uitdaging en afwisseling. Een echte aanrader dus!

Gerelateerde artikelen

Dit bericht werd geplaatst in de categorie Mountainbike door .

Tags

België

Reacties

Plaats een reactie