Nuth – Voerendaal Mountainbike route

Uitzicht Nuth Voerendaal MTB route

De herfst is begonnen, de bladeren vallen van de bomen en is het vaak nat op de wegen. We laten de racefietsen daarom voorlopig even binnen staan en gaan erop uit op de winterfietsen. Geen mountainbikes, maar wel een soort crossfietsen waarmee je op gravelpaden of eenvoudige mountainbike routes lekker kunt fietsen. 

Vandaag hebben we de Nuth – Voerendaal route op het programma staan. Omdat we vanaf Sittard komen, fietsen we naar het meest noordelijke punt van de route, een boerderij tussen Grijze Grubben en Groeve Nagelbeek. Hier slaan we rechtsaf, rijden langs de boerderij het veld in en zitten meteen op de route. 

Gravelpaden

Het is vrij zonnig weer, ideaal om lekker over de grindpaden tussen de velden door te crossen. Steeds als we even op het asfalt komen om naar een andere off-road weg te rijden, zien we bekende stukken uit onze racefiets rondjes. Erg leuk om zo tussen alle bekende stukken door te rijden en het Limburgse landschap op een andere manier te bekijken. 

We slingeren over rustige paden naar het zuiden, richting Schimmert, Arensgenhout en tenslotte in een lus om Hulsberg heen. Het is genieten om hier zo te kunnen fietsen, al kan je misschien wat bedrogen uitkomen als je een technische route met zware beklimmingen verwacht had. Je fietst voornamelijk over wat bredere paden zonder al te veel te klimmen en dalen. Hier en daar zit wel een mooie afdaling en het landschap waar de route doorheen loopt is ook zeker de moeite waard. Voor een crossfiets of gravelbike is het een ideale route. 

Voerendaal

Tijdens de Nuth Voerendaal MTB route

De route loopt verder naar het oosten richting Voerendaal, één van de dorpen waar de route zijn naam aan dankt. We zullen er echter niet doorheen fietsen, maar enkel bovenlangs. Via Retersbeek en Weustenrade slingeren we weer terug naar het noorden. In Nuth, het officiele beginpunt van de route, stoppen we bij restaurant de Pletsmolen. Hier kan je heerlijk lunchen en ook voor de fietsen is meer dan genoeg ruimte. Dat hebben we wel verdiend, we zijn tenslotte al ruim twee uur onderweg. 

Na de lunch rijden we ook het laatste stuk van de route, waar nog een mooie afdaling in zit, tot we bij ons eigen startpunt komen. We zijn toch wel positief verrast door de mooie route en besluiten voor de terugweg nog wat stukjes van de Windraakroute mee te pakken. We hebben de smaak te pakken dus die route zetten we op planning voor een volgende keer. 

Gerelateerde artikelen

Dit bericht werd geplaatst in de categorie Mountainbike door .

Reacties

Plaats een reactie