Maastricht mountainbike route

maastricht mountainbike route

De meeste mountainbike routes in Zuid-Limburg hebben we inmiddels wel meerdere keren gefietst. Toch hebben we de Maastricht mountainbike route nog zelden gedaan. Waarschijnlijk komt dit omdat deze 35 kilometer lange route bekend staat als een eenvoudige route. Als we het hoogteprofiel bekijken, dan is dit inderdaad geen spannende route. Op één goede beklimming na wordt het te overbruggen hoogteverschil verspreid over vele kilometers.

Hoewel de route eigenlijk start aan de oostkant van de Maastrichtse wijk Amby, zijn er natuurlijk meerdere punten waar je de route op kunt pakken. Wij zijn onze mountainbike tocht gestart in Valkenburg en zijn via Gasthuis naar Bemelen gefietst. Aan de voet van de Bemelerberg kan je dan eenvoudig de route oppikken.

De route loopt grotendeels over goed begaanbare, redelijk brede veldwegen. Van tijd tot tijd komt er een een stuk asfalt voorbij. Zo pakken we bijvoorbeeld het laatste stukje van de Keunestraat mee die ons naar Cadier en Keer brengt. Technisch gezien is deze route niet moeilijk. Een volgeveerde mountainbike heb je voor deze route dan ook absoluut niet nodig. Toch is dit een leuke route als je gewoon lekker een stukje wilt fietsen. Op het moment dat wij de route gefietst hebben, was het een aantal dagen droog geweest. Wellicht is deze route na dagen van regen minder goed begaanbaar en daardoor technisch uitdagender.

De route loopt vanaf Maastricht richting het zuid-oosten. Nadat je door Cadier en Keer gefietst bent, rij je door richting Margraten. Hier fiets je achter het oorlogskerkhof voor Amerikaanse soldaten langs. De enorme hoeveelheid witte kruizen die hier netjes geordend staan, zijn indrukwekkend. Niet veel later bereiken we Reijmerstok, het verste en hoogste punt van de route op bijna 200 meter hoogte. Vanaf hier fietsen we weer terug richting Maastricht.

Als we vlakbij Gronsveld komen, volgt de grootste uitdaging van de Maastricht mountainbike route. Een smal pad laat ons in korte tijd veel hoogte overbruggen. Dit pad is op sommige punten behoorlijk lastig en geeft je helemaal het gevoel dat je echt aan het mountainbiken bent. Als de route meer van dit soort beklimmingen zou hebben, dan zou de Maastricht route ook echt een mountainbike route zijn. Nu is vooral een hele leuke fietsroute om lekker ontspannen te fietsen of juist in recordtempo te af te leggen.

Gerelateerde artikelen

Dit bericht werd geplaatst in de categorie Mountainbike door .

Reacties

Plaats een reactie