Review fietsbroek Pearl Izumi

Pearl Izumi fietsbroek

Het verval van een fietsbroek gaat vaak heel langzaam. In het begin als je broek nieuw is, zit deze heerlijk. Wanneer je de broek snel wast na het fietsen en het zweet er niet in laat trekken, dan kunnen ze best een poos meegaan, maar onvermijdelijk komt het zover dat de zeem niet meer lekker zit, er gaten in komen of…

Dikke zeem vs dunne zeem

Tijd voor een nieuwe fietsbroek dus. Hoewel de vorm van de zeem zeer persoonlijk is en de ene graag een dunne zeem wil voor meer contact met het zadel en de ander een dikkere zeem prefereert, moet je vooral goed letten op de pasvorm. In het verleden heb ik zelf bijvoorbeeld steeds duurdere broeken gekocht in de zoektocht naar eentje waarbij zadelpijn niet meer zou optreden. Ik had dan steeds betere en dikkere zemen, maar echt verdwijnen deed de zadelpijn niet. Ik denk dat dat kwam omdat de broeken nooit zo goed zaten als deze nieuwe.

Afgelopen voorjaar kwam ik dus deze broek van Pearl Izumi tegen. Afgeprijsd van zo’n € 100 voor € 60 was deze broek allereerst scherp geprijsd. Het kiezen van de juiste maat is vaak lastig en omdat ik graag dingen online koop is passen er dus vantevoren niet bij. Gelukkig hebben de meeste merken een maattabel en zodoende ben ik terecht gekomen bij maat S.

Pasvorm

pasvorm pearl izumi fietsbroekDe broek zit redelijk strak waarbij de bretels er nog beter voor zorgen dat de zeem op zijn plek blijft. Dit is wel even wennen als je eerder broeken hebt gehad die iets minder goed zaten. Vooral wanneer je veel hebt gedronken en de roep van de natuur… jeweetwel, is ook niet leuk natuurlijk als de stiksels meteen kapotgetrokken worden. De zeem is niet superdik, maar sluit heel mooi aan en zelfs na een aantal uur fietsen heb ik nog geen last van het zadel, de broek zit nog steeds als gegoten. Pas bij ritten van meer dan vijf uur begin je toch wel wat te voelen, maar dat is vrij normaal denk ik.

De broekspijpen zijn van gemiddelde lengte en volgen de vorm van de benen goed. Aan het eind van de pijpen is wat gelachtig spul ingevoegd zodat de pijpen niet omhoog schuiven tijdens het fietsen.

Conclusie

Voor slechts € 60 verwisselt deze Pearl Izumi Elite In-R-Cool Bib Short van eigenaar en de pasvorm is zeer aangenaam. De bretels zitten wel wat straks, maar daar wen je aan. De pijpen zijn van gemiddelde lengte en schuiven niet omhoog. De zeem is niet super dik maar sluit perfect aan waardoor je de eerste 5 uur geen last meer hebt van zadelpijn! Een topbroek voor weinig geld, ik heb er vrij snel nog twee aangeschaft!

Gerelateerde artikelen

Dit bericht werd geplaatst in de categorie Wielren gadgets door .

Reacties

Plaats een reactie