Col de Peyresourde via Portet-de-Luchon

Hoogteprofiel beklimming Col de Peyresourde via Portet-de-Luchon
Bagnères-de-Luchon

Statistieken

Lengte

14.5 km

Hoogteverschil

886 m

Hoogte top

1563 m

Gemiddelde stijging

6.1 %

Maximale stijging

9.2 %

In plaats van de doorgaande weg naar de Col de Peyresourde te nemen, kan je de laatste kilometers een alternatieve route via Portet-de-Luchon nemen. Je maakt dan een korte omweg over hele rustige wegen en komt op anderhalve kilometer van de top weer op de doorgaande weg terecht.

Om de route via Portet te nemen fiets je de Col de Peyresourde tot Garin, ongeveer 8 kilometer vanaf de start. Hier sla je rechtsaf en krijg je in het dorpje gelijk een steile strook van ~10%. Dat zet de toon voor de volgende kilometers, want hoeveel het gemiddeld minder steil is dan de doorgaande weg, is het vooral heel onregelmatig. Steile stroken wisselen de vlakkere gedeelten af, terwijl je door verschillende dorpjes fiets die vrijwel uitgestorven lijken. 

Steeds zie je links van je de doorgaande weg lopen. Als de weg waarop je zelf fietst uiteindelijk naar links afbuigt, fiets je recht op de doorgaande weg af. Wat rest is een mooie serie haarspeldbochten die netjes tegen de bergwand aangeplakt zijn en je in anderhalve kilometer naar de top brengen.

Bergen in de omgeving

In de buurt van deze klim vind je onder andere de Col du Portillon, Port de Balès en Superbagnères. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Pyreneeën.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie