Kruisberg – zuid

Statistieken

Lengte

0,5 km

Hoogteverschil

50 m

Hoogte top

159 m

Gemiddelde stijging

9,1 %

Maximale stijging

16.8 %

In Wahlwiller vind je de steile zuidkant van de Kruisberg. Er zijn meerdere manieren om door Wahlwiller te fietsen en de voet van de Kruisberg te bereiken. Zodra je de helling in het zicht krijgt, maakt hij je aan het schrikken. Het asfalt loopt steil omhoog, maar zelfs voor je dit steile stuk bereikt, voel je aan je benen al dat het stijgt.
Langzaam fiets je naar boven tot je halverwege het steilste stuk bereikt. Nu nog even volhouden, want langzaam maar zeker wordt het iets minder steil. Dan passeer je een boomgaard aan de linkerkant van de weg. Nu ben je er echt bijna en hoef je alleen nog maar naar het Kruispunt op de top te fietsen. Omdat de Kruisberg onderdeel uitmaakt van het uitgezette parcours van de Amstel Gold Race, fietsen hier meestal veel andere wielrenners. De meeste zullen op het kruispunt hun weg vervolgens naar Eys voor de Eyserbosweg, maar je hebt meer opties.
De Kruisberg heeft een lengte van 600 meter, een gemiddelde stijging van 9% en een maximum stijging van 17%. Er moeten 50 hoogtemeters overbrugd worden.

Hellingen in de omgeving van de Kruisberg-Zuid

Vlakbij vind je de Eyserbosweg de Eyserweg en de Gulperberg. Meer beklimmingen vind je in het overzicht heuvels in Zuid-Limburg

Kaart

Reacties

Plaats een reactie