Pas de la Confession

Statistieken

Lengte

12.0 km

Hoogteverschil

758 m

Hoogte top

1542 m

Gemiddelde stijging

6.3 %

Maximale stijging

14.5 %

Het bekende Franse skidorp Alpe d’Huez is nog via een andere weg te bereiken dan de traditionele klim vanuit Bourg d’Oisans. Hiervoor begin je bij het stuwmeer in Allemond aan de voet van de Croix de Fer. Vanaf het meer volg je de borden naar het dorpje Villard Reculas. Daarna fiets je door naar Huez op slechts een paar kilometer van Alpe d’Huez.
De klim naar Vilard Reculas is een hele rustige klim, met weinig verkeer en een goed wegdek. De beklimming duurt ongeveer 9 kilometer, maar is gemiddeld niet erg steil. Er zitten wat haarspelden in waar de weg 8 – 10% stijgt, maar de 14% die op de bordjes staat aangegeven zie je nauwelijks. Bovenaan vlakt de klim verder af en wordt het niet steiler dan zo’n 6%.
Als je Villard Reculas bereikt, ben je echter nog niet op het hoogste punt. Je fietst door over een smalle weg (D211B) die je het gevoel geeft dat je in de dakgoot van de berg fietst. Enkele kilometers verder zie je een bordje met ‘Pas de la Confession’ en ben je boven.

Bergen in de buurt van de de Pas de la Confession

Vlakbij de Pas de la Confession vind je de traditionele beklimming naar Alpe d’Huez. Ook de zuidzijde van de Col de la Croix de Fer en de Col d’Ornon liggen in de buurt. Meer beklimming vind je in het overzicht bergen in de Franse Alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie