Villard Reymond

Statistieken

Lengte

12.5 km

Hoogteverschil

846 m

Hoogte top

1650 m

Gemiddelde stijging

6.8 %

Maximale stijging

8.8 %

Nabij bekende beklimmingen zoals Alpe d’Huez ligt de mooie, rustige klim naar Villard Reymond. De klim start in La Paute, vlakbij Bourg d’Oisans, en deelt zijn eerste kilometers met de Col d’Ornon. In La Palud sla je linksaf om de weg naar Villard Reymond te volgen. Het is een bijzonder rustige klim, waar nauwelijks ander verkeer is. Dat verklaart waarschijnlijk waarom de weg niet zo best onderhouden is en het asfalt vol scheuren zit. In de klim is dat niet zo erg, maar als je langs deze kant terug afdaalt is het lastiger. 

Een aantal keer fiets je langs een massieve rotswand. Deze rotswanden zijn mooi en zien er indrukwekkend uit. Er ligt hier echter ook veel grind op de weg. 

De eerste kilometers vanaf La Palud wordt de weg nog omringt door bos. Dit verandert naarmate je hoger komt. Het bos wordt dunner en je krijgt steeds meer uitzicht op het omringende massief en de weg die zich naar de Ornon begeeft. De hele klim kom je regelmatig haarspeldbochten tegen terwijl het steeds zo’n 7 a 8% stijgt. Van tijd tot tijd loopt het stijgingspercentage nog wat verder op, maar nergens wordt het extreem steil.  

Op een kilometer van de top heb je het beste uitzicht: het dorpje Villard Reymond met zijn kerk ligt nog iets hoger voor je terwijl er aan de linkerkant enkel weiden zijn waardoor je heel ver kunt kijken en uitzicht hebt op het schitterende bergmassief erachter.

De top van de klim ligt in het dorp. Je kunt hier nog verder over een onverharde weg naar de Col de Solude en Villard Notre-Dame. Toen wij hier in september 2020 waren lag er echter een flinke laag grind op het eerste stuk van dit weggetje.

Bergen in de omgeving van Villard Reymond

Zoals gezegd deelt deze klim zijn eerste kilometers met de Col d’Ornon. Ook liggen Alpe d’Huez en de Pas de la Confession in de buurt. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Franse Alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie