De ass-saver onderworpen aan de test

Ass saver

De dag begint met een heerlijk zonnetje. Je gaat eropuit en bent ver van huis. De lucht trekt dicht en het begint te regenen. De wegen zijn snel nat en het opspattende water is vervelend. Hoewel je benen en met goede overschoenen (waarover later meer) je voeten nog enigszins droog blijven is dat aan de achterkant minder het geval.

Eerder schreven we hier al over een goed spatbord voor op de mountainbike. Maar die is natuurlijk veel te groot voor op de racefiets. Echte puristen willen helemaal niks (zij hebben nog geen bel op de fiets) op hun fiets hebben, maar dat zijn dan dus of mooiweerfietsers of ze rijden met een natte kont door de regen. Wij niet meer, we hebben immers een ass-saver.

De ass-saver bevestigen op de fiets

ass-saver1De ass-saver is een simpel en klein stukje kunststof dat met een paar vouwlijntjes aangeeft hoe je moet vouwen. Je moet hem een beetje in vorm buigen en dan is hij eenvoudig onder het zadel te bevestigen. De haakjes klem je om de rails van je zadel en voila, je kunt op pad. De ass-saver steekt aan de achterkant zo’n 10 tot 15 centimeter uit. Hij vangt het opspattende water netjes op waardoor je uitrusting aan de achterkant zowel droog als schoon blijft. Ook heel handig voor als je net na die bui op de fiets stapt dus!

En… werkt het ook echt?

ass-saver3We testen de ass-saver tijdens de afgelopen Mergelheuveland 2-daagse, waar we helaas een flinke bui troffen. Zowel de regenjas (van Castelli die het ook goed deed) als de ass-saver zorgden daar voor dat beetje extra comfort dat wel lekker is als het regent en het toch niet meer zo leuk is op de fiets. Echter, de ass-saver beschermt tijdens zo’n harde bui alleen tegen extra opspattende viezigheid, want nat wordt je toch wel na een tijd door de regen te fietsen.

Na de bui, of als je direct na een bui gaat fietsen beschermt de ass-saver je vooral tegen het opspattende water. Natuurlijk spettert het water nog wel lekker naar achter dus je krijgt nog steeds een watersproeier in je gezicht als je bij dit weertype kort achter elkaar gaat rijden.

Prijs en kleur

De ass-saver is bij elke (betere) fietsenzaak verkrijgbaar in verschillende kleuren (rood, geel, blauw, zwart, wit) en voor rond de € 7 verwisselt deze van eigenaar en houd jij voortaan je broek schoon en droog!

Dit bericht werd geplaatst in de categorie Wielren gadgets door .

Tags

Gadgets

Reacties

Plaats een reactie