Riding Solo tijdens de Corona lockdown

Tijdens het Gladiolen rondje

Zodra het einde van de winter nadert, beginnen we meestal met het maken van plannen voor de zomer. Waar zullen we dit jaar gaan fietsen? Italië is altijd mooi en Oostenrijk is vorig jaar goed bevallen, daar zijn we nog lang niet op uitgekeken. Of zullen we teruggaan naar de Franse Alpen of toch voor het eerst naar de Pyreneeën?

Dit jaar is alles anders. Corona zorgt ervoor dat alles wat ook maar een beetje op een plan leek weer de prullenbak in kan. Niet alleen de meerdaagse vakanties, maar ook toertochten zoals Tilff – Bastogne – Tilff, waarvoor we voorzichtig over de lange afstand na begonnen te denken. 

Toch is het niet allemaal teleurstellend. In tegenstelling tot andere landen mogen we hier gelukkig al vanaf het begin van de lockdown buiten blijven fietsen. In je eentje weliswaar en in ons geval met z’n tweeën als één huishouden. 

Creatief op pad

De eerste weken van de lockdown moesten we wel een beetje creatief met de route omgaan. De Belgische grens was dicht (op het moment van schrijven nog steeds), het was niet de bedoeling om Duitsland in te gaan en ook het Heuvelland in het zuiden van Limburg was afgesloten voor mensen die er niet woonden. Wij wonen net wat noordelijker, waardoor het gebied waarin we wel mochten fietsen wat beperkter was dan we gewend waren. 

Deze beperking heeft ons wel een nieuwe favoriete lunchroute voor doordeweekse dagen opgeleverd, die we het gladiolen rondje noemen. Deze route heeft een lengte van 38 km en is gebaseerd op een toertocht die we in 2018 gefietst hebben: de rit naar de Gladiolen. We waren toentertijd niet over het gehele parcours even enthousiast, maar er zit een mooie lus in in het gebied tussen Sittard en Brunssum die we nu met regelmaat fietsen. 

Toch nog naar het buitenland?

Inmiddels zijn de Corona maatregelen versoepeld en is er gelukkig weer meer mogelijk. Het Heuvelland is weer toegankelijk en daar hebben we goed gebruik van gemaakt met een aantal mooie tochten. Ook de Duitse grens is weer open, zodat we plannen voor een mooie tocht in de Eifel kunnen gaan maken. Nu is het wachten tot we België weer in mogen. We kijken er naar uit om een mooie tocht naar Aubel, Berg Clouse en Les Waides te maken en ook de Rue de Tesny staat nog op mijn verlanglijstje. 

De grote onzekerheid die (helaas) nog overblijft, is de zomervakantie. Kunnen we op vakantie? En waar zouden we dan (zonder mondkapje) kunnen fietsen? We gaan het afwachten…

Dit bericht werd geplaatst in de categorie racefiets door .

Reacties

Plaats een reactie